Uitnodiging ‘Garage Rijsenhout NK ORR Zandvoort’

Dé opener van het Nederlands Offroad Racing seizoen

28 februari 2015

1ste wedstrijd van de eb-NK Offroad Racing Series

Meld je aan voor de ‘Garage Rijsenhout NK Offroad Race Zandvoort’. Deze racedag delen wij met de 5e RallyPro Circuit Short Rally 2015.

De startnummers van de eerste proef worden bepaald door de volgorde van aanmelden.

uitn garage rijsenhout NK ORR Zandvoort

 

Een nieuwe traditie in het NK is de seizoensopening op het circuit: na het TT-Circuit Assen in 2014 starten we dit jaar de motoren op het Circuitpark Zandvoort met prachtige proeven op het asfalt en in de duinen rondom de baan. Deze eendaagse wedstrijd organiseren we samen met de Circuit Short Rally van Stichting Auto Sportief, een prachtige kans om op deze historische locatie te kunnen racen.

Adrenaline bij de start voor het podium, het geluid van de motoren als de vlag valt en de auto’s op de eerste bocht afstormen. Wie durft, wie heeft z’n vering goed op orde en zet ‘m er vol in? De eerste rondes op het circuit zijn zenuwslopend, dit is nieuw en uitdagend terrein voor de deelnemers in de eb-NK Offroad Racing Series. Seizoenssponsor Eelco Bekker van eb Personeelsdiensten is zelf al een keer rond geweest op het circuit: ‘Wat een beleving! Als je in de auto zit, aankomt voor de tarzanbocht en ‘m met piepende banden op de goede lijn door de bocht weet te krijgen, dat is machtig!’

Garage Rijsenhout evenementsponsor

De hoofdsponsor van dit evenement is Garage Rijsenhout. Henri Joosten helpt vol mee in de promotie van de wedstrijd en ziet het als een uitgelezen moment om publiek en sponsoren uit te nodigen. ‘Er zijn pitsboxen, catering en je kunt de wedstrijd prima volgen,’ aldus Henri. ‘Het wordt ook een mooi parcours, dwars door de duinen en dan de baan weer op. Lekker korte proeven, je moet meteen vol op het gas om wat neer te zetten en tijd voor fouten is er niet. Met mijn PX33 kan ik op dit soort ondergrond mooi uit de voeten, hij ligt nu helemaal uit elkaar zodat ik in februari vol gas kan geven.’

Klasses
Gestart wordt er in alle klassen van het eb-NK Offroad Racing: de T1, T2, Special klasse en de Side by sides. Alle gebruikelijke regels van de KNAF zijn van toepassing en aan de rijders wordt gevraagd om niet met grof profiel te starten, dit in verband met de rallyauto’s van de Circuit Short Rally die deels dezelfde paden gebruiken.

Bivak
Het bivak is bij het circuit. Het is mogelijk om pitsboxen te huren en op het bivak is stroom aanwezig. De aankomst op vrijdagavond is aan een tijdslimiet gebonden. Het circuitpark is tot 21:00 uur geopend, daarna gaat het hek dicht. Het is dus niet mogelijk om na die tijd nog naar binnen te gaan of het circuit te verlaten. Het cirkuitpark is dan hermetisch gesloten.

Wil je gebruik maken van de pitsboxen of ontvangstruimtes voor sponsoren en publiek dan kan op volgorde van inschrijving worden gereserveerd. Het is niet toegestaan om buiten de wedstrijd om met de wedstrijdauto’s te rijden. Per team wordt één service auto en één personenauto toegestaan. Voor de overige auto’s, ook voor het publiek en genodigden, is het parkeren E 10,-. Toegang is gratis.

Tijdschema
Het tijdschema van de wedstrijd is eenvoudig: starts van de Shortrally en het eb-NK ORR worden zo afgewisseld dat de auto’s niet samen op de baan zijn. Er zijn twee klassementsproeven die drie keer worden gereden. Meer informatie krijg je na jouw online aanmelding.

Aanmelden
Het inschrijfgeld is E 325,- voor teams die gebruik maken van het NTA rijders pakket. Zonder dit pakket is de inschrijving E 360,-. Een uitleg over de diverse pakketten staan op de pakkettenpagina.

De aanmelding voor de eb-NK Offroad Racing Series verlopen dit jaar strikter dan tot nu toe: vanwege de veiligheid en verzekeringen is het nodig om tijdig online aan te melden. Er zijn niet alleen administratieve redenen om vroeg aan te melden, het is ook een geweldige steun voor de organisatoren. De startnummers van de eerste proef worden bepaald door de volgorde van aanmelden.

>> Ga naar de aanmeldpagina.

N.B.: De NTA heeft een andere bankrekening. Als je direct overmaakt dan graag deze gegevens gebruiken:

IBAN:    NL55KNAB0283119799

BIC:       KNABNL2H

Tnv:       Stichting Nederlandse Terreinsport Associatie