Seizoenstart eb-NK ORR op 24 maart in IJmuiden

In het weekend van 24 en 25 maart gaat het eb Nederlands Kampioenschap Offroad Racing traditiegetrouw van start met de eerste wedstrijd op het strand van IJmuiden. De Garage Rijsenhout Strandrace IJmuiden is de wedstrijd voor Side-by-sides, auto’s en trucks om het gaspedaal weer eens flink in te drukken na de winter.

Zoals ieder jaar zien we de bekende namen uit het NK ORR weer terug op de inschrijvingen. Naamsponsor en organisator Henri Joosten is er samen met Eric van Beelen weer bij met zijn haast historische Mitsubishi PX33, en ook de klassement winnaar Bas van Driel met zijn Bowler Bulldog zal deelnemen in IJmuiden. In de T2 klasse zien we het kleinste autootje van het veld weer terug. Jeffrey Derycke en Anouk Vandenberghe zullen aan de start staan met hun Suzuki Samurai.

winnaar sbs 2018Het parcours van vorig jaar was op het lijf geschreven van iedere side-by-side. De korte bochten en jumps waren perfect voor de lichtere en wendbare voertuigen. Winnaar van vorig seizoen, Joost Hofmans, zal samen met Mark van der Spank weer deelnemen.

strandrace ijmuiden11Dakar deelnemers Eelco Bekker en Marc Leeuw verruilen het zand van Zuid-Amerika voor het strandzand aan de Noordzee. Ja, Marc Leeuw want tijdens de Garage Rijsenhout Strandrace IJmuiden zijn rally trucks van harte welkom. Naast Leeuw zullen ook Vick Versteijnen, Aart Schoones en Jos Smink met de trucks aan de start verschijnen. De organisatie nodigt dan ook graag iedere rally truck eigenaar uit om zich in te schrijven voor 24 en 25 maart.

Benieuwd naar wie er allemaal aan de start staan? Bekijk hier de deelnemerslijst.

Uit Rallymaniacs