De eerste ELE Cross Country telt mee voor de NK

We hebben het goede bericht gekregen dat aan de ELE nu ook de eerste ELE Cross Country voor onze Offroad Raceauto’s wordt toegevoegd aan het programma van de ELE 1 en 2 juni 2018.

Deze ELE Cross Country telt mee voor de voor de eb-NK Offroad Racing Series 2018 en de EUROCUP.

ele vanEs

Let op: het is een wedstrijd op vrijdag en zaterdag en de proeven moeten van te voren door de deelnemers verkend worden. Het maximum van aantal inschrijvinegn voor de ELE Cross Country is 30.
Op korte termijn komen de aankondigingen, racetijden en persberichten op de diverse sites en sociale media te staan.


Autosportminnend Nederland kan zich opmaken voor een ELE-weekend om van te watertanden. “Wie dacht dat het ELE-weekend niet completer kon, komt dit jaar bedrogen uit. We doen er gewoon nóg een schepje bovenop!”, lacht ELE-wedstrijdleider Radboud van Hoek, terwijl hij de plannen voor het ELEweekend 2018 uitrolt. Naast nostalgische klassiekers en razendsnelle moderne rallyauto’s, brengt Stichting ELE Rally op 1 en 2 juni ook de auto’s die men kent uit ‘Le Dakar’ naar Zuidoost-Brabant.”Hoog op de wielen en gemaakt voor ruig terrein, maar dan niet in de woestijn van ‘le Dakar’, maar gewoon op de klassemenstproeven van de ELE Rally. Dát is het idee achter de nieuwste toevoeging aan het ELE-weekend; de ELE Cross Country.

ELE Cross Country Aangevoerd door Brabant, leeft heel Nederland jaarlijks toe naar de Dakar Rally. De Preproloog in Valkenswaard is steevast uitverkocht. Wat veel van die bezoekers echter niet weten is dat een vergelijkbare discipline gewoon in Nederland bedreven wordt. Diverse Bowlers, Toyota’s en Mitsubishi-terreinwagens vinden jaarlijks hun weg naar bijvoorbeeld de strandrace van IJmuiden. “Gezien het enorme enthousiasme dat er in Brabant leeft voor de cross country rallysport is het haast vreemd dat er hier geen cross country rally georganiseerd wordt. Daar brengen we met de eerste editie van de ELE Cross Country verandering in”, aldus Van Hoek vol trots. “Eelco Bekker, voorman van eb- Personeelsdiensten en zelf namens het ebRallyteam.

Rallyteam actief in sport, bracht ons op het cross country spoor. Hij was op zoek naar uitbreiding van de kalender, terwijl wij altijd in zijn om ons mooie ELE-weekend nóg completer te maken. Ons gezamenlijk enthousiastme heeft geleid tot de eerste ELE Cross Country, waarmee we de basis willen leggen voor een langere samenwerking.”

ELE Cross Country Hoog op de wielen en gemaakt voor ruig terrein, maar dan niet in de woestijn van ‘le Dakar’, maar gewoon op de klassemenstproeven van de ELE Rally. Dát is het idee achter de nieuwste toevoeging aan het ELE-weekend; de ELE Cross Country. De cross country rally wordt dit jaar voor het eerst verreden en brengt zowel rijders als publiek een nieuwe sensatie.