Nieuws en info VHC Offroad Rally Havelte

Service Park

Attractiepark Duinen Zathe

Noorder Es 1

8426 GW Appelscha

0516-430395

info@duinenzathe.nl

tijdschema VHC Offroad Havelte

Service park
Het servicepark is open vanaf vrijdag 31 maart 2017 12:00 uur tot maandag 3 april 2017 12:00 uur.
Op het serviceterrein is het gebruik van een milieuzeil verplicht en moet een brandblusser met een geldige keuring van min. 5 kg aanwezig zijn en absorptie korrels.

Stalling op het service park

Bij binnen komst op het servicepark wordt u geacht de aanwijzingen van de posters op te volgen. Zij hebben het overzicht om het park zo goed mogelijk in te richten.

Materiaal wat niet noodzakelijker wijs op de aangewezen plek heeft te staan kan elders geparkeerd worden: Volg daarbij de instructies van de posters.

Keuring
De keuring is op het service park nabij de hoofdingang van het gebouw.

Keuringstijden

keuringslijst HavelteDeelnemers die na-inschrijven komen onderaan op deze lijst.

Rally terrein
De rally wordt verreden op het afgesloten defensie terrein in Havelte.
De verbindingsroute is vermeld in het routeboek u dient deze route te volgen met in achtneming van de geldende verkeersregels. Zie daartoe ook het bijzonder reglement.

>> Klik hier voor het bijzonder reglement

Betalingsmogelijkheden
Het inschrijfgeld (zie bijzonder reglement) dient vooraf te worden betaald op de bankrekening ten name van Stichting Nederlandse Terreinsport Associatie
IBAN: NL55KNAB0283119799
BIC: KNABNL2H
Let op: Vrijdag, zaterdag en zondag kan er uitsluitend contant betaald worden.

Hoofdgebouw Duinenzathe
servicepark AppelschaIn het hoofd gebouw van het park is het race controle gevestigd.
Hier vind ook de inschrijving plaats, de briefing en staat de koffie klaar.

Wat is RallySafe
RallySafe is een in Australië ontwikkeld innovatief voertuig communicatie systeem op basis van GPS.

De rallysafe unit is een klein elektronisch module geplaatst in het voertuig voor de navigator en rallyrijder. Het heeft een volledig gekleurde display, toetsenbord, accelerometer, een radio ontvanger, GPS, GSM en satelliet communicatie mogelijkheden.

Het elektronische apparaat gebruikt de laatste technologie om automatische waarschuwingen en data zo snel en efficiënt mogelijk te verzenden naar de racecontrol en van voertuig tot voertuig.

Veiligheidsfunctie
De voornaamste veiligheidsfunctie van het systeem is om automatisch waarschuwingen af te geven in geval van een ongeval.

Race control
RallySafe is in staat om de hele proef te lezen en de wedstrijdleiding, zonder vertraging, in kennis te stellen van de voortgang van de wedstrijd.

Alle gegevens worden via GSM of satelliet doorgestuurd naar een webserver. daar wordt het zichtbaar gemaakt voor race control.

Dit geeft de wedstrijdleiding up to date kennis van de positie van alle voertuigen, tussentijden en de (eind) uitslag van de KP’s.

Stroomvoorziening
Continue stroomvoorziening naar de rallysafe unit is nodig om tijdens de service te kunnen communiceren met de unit. dit om bv een nieuwe stagefile in te kunnen laden.

De Rallysafe heeft ook een permanente 12 of 24 volt voeding en massa van de accu nodig. Dit kan een dun soepel 2-aderig snoer zijn. Het beste is in de plusdraad bij de accu een 5 Ampere zwevende zekering te monteren. Ook dit wordt bij de keuring gecontroleerd.

Voor vertrek naar Havelte graag de voedingsdraad in de auto monteren. Als deze in de buurt van het midden van het dashboard uitkomt, met een kroonsteen aan het einde is dat prima.

Inbouw
Tijdens de inschrijving krijg je een in bouwset voor de Rallysafe unit.
Dit tegen een borg van €100. Bij onbeschadigde inlevering na de wedstrijd krijg je de borg geheel terug.
Deze set bestaat uit een aansluitsnoer, een antenne buiten op de auto en binnen in, Na de laatste KP en voor PF dient de fitting kit uit gemonteerd te worden door ofwel het team zelf of service monteurs, de deelnemer ontvangt de borg dan terug.

Buiten Antenne
De antenne dient gemonteerd te worden op het dak van het voertuig, bij voorkeur op korte afstand van de RallySafe unit. De bedrading kan dan door de deur afdichting en vervolgens via de rolkooi terug naar de locatie van de RS unit. De antenne is een volledig waterdichte eenheid. Bekabeling moet worden afgeplakt en worden beschermd aan de buitenkant van de auto.

Binnen Antenne
De binnen antenne moet aan de binnenzijde van het dak bij voorkeur 100 mm achter de hoofd beugel geplaatst worden. De interne antenne heeft een magnetische voet met een dubbelzijdige tape voor de hechting, de draad moet dan richting de Rallysafe unit.

Instructie Veiligheidsfunctie RallySafe

RallySafe1

RallySafe2

Goede voorbereiding
Dame(s) en heren een hele goede voorbereiding en tot ziens op 31/03/2017 in Appelscha. Zijn er nog vragen en/of opmerkingen richt ze tot: info@duinenzathe.nl

Mede namens de organisatie: Janneke en Herman Jasper, Randel Hofstede, Mark Salomons.

Thijs Hofstede
tel 06 51 352 839

logovhc-1