Het snelle zand van IJmuiden goed voor spektakel

Geschreven door Tim Buitenhuis van Rallymaniacs

Afgelopen zondag werd de Garage Rijsenhout Strandrace verreden op het strand van IJmuiden. Traditiegetrouw de eerste wedstrijd van het Nederlandse kampioenschap Offroad Racing op Nederlandse bodem. Een weekend dat koud begon maar werd afgerond onder een zeer welkom voorjaarszonnetje.

Dave Klaassen is geen onbekende vooraan in het klassement maar de samenstelling in de auto was nieuw. Normaal zou Dave deelnemen met zijn vertrouwde navigator Tessa Rooth, maar zij verwachten een kleintje waardoor Tessa op advies van de verloskundige voorlopig even geen plaats meer zal nemen in de rallyauto. Om deze reden heeft Dave contact opgenomen met Randel Hofstede, ook geen onbekende in het NK Offroad Racing, en reden zij de wedstrijd met de winst als resultaat. Achter hen finishten Rick en Nienke Aarts (T1) als tweede voor de side-by-side van Wilbert Poel en Mark Salomons.

Opvallend op het strand, maar minder in de uitslag was het gevecht tussen de Borgward van Wevers Rallysport met Ronald Schoolderman achter het stuur, en de McRae met Joost Hofmans achter het stuur op de zondag. Beide auto’s waren een klasse apart tegenover hen concurrenten en vochten op seconde niveau om de winst in de verschillende klassementsproeven.

Bekijk de foto’s en de clip op Rallymaniacs.