Bestuurlijke aanvulling | De BAJA en Hardenberg | Slotfeest

Nu we naar de laatste wedstrijden van de eb-NK Offroad Racing Series 2015 gaan, is het goed om een paar zaken nog even op een rijtje te zetten.

 

De Rally Maas en Waal

Het rapport van de Sportcommissarissen is buitengewoon lovend voor de organisatie en de wedstrijdleiding. Alle complimenten voor Niels en Maikel. Zij beiden en met Niels verdienen hiervoor alle credits en ik citeer:

  • Alle leden van de organisatie en wedstrijdleiding zijn goed op elkaar afgestemd en er heerst een prima sfeer.
  • Samenwerking: erg prettig
  • Verzorging: uitstekend”.

Uiteindelijk is het toch nog gelukt om een mix te organiseren van een proef met veel stuurwerk en weinig snelheid (Berghem) en een “vlakke” proef met meer snelheid (Maasbommel).

Kortom het spontane initiatief van de werkgroep met o.a. Arno Bauw en Peter Zondag heeft een bijzonder mooi resultaat neergezet. En laten we wel wezen: Wie heeft aan Niels en  Maikel gemerkt dat het hun eerste wedstrijd was die ze samen hebben georganiseerd?

Ook de vertrouwde opbouwploeg en de officials verdienen alle complimenten: met zulk veranderlijk weer en steeds veranderende proeven moet je als team heel flexibel zijn en snel kunnen schakelen en je glimlach bewaren!

Het team rond de rally van Maas en Waal heeft nu veel kennis en expertise die ze graag willen delen met andere lokale organisaties. Ik zou zeggen: maak daar gebruik van!

 

Bestuurlijke aanvulling

In de nieuwe organisatiestructuur van de NTA, waarbij het bestuur faciliteert en niet organiseert, hebben we aangegeven dat er meer en meer behoefte is aan extra handen voor de bestuurstaken.

De NTA is nog steeds op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ik stop er definitief mee. Erwin en Niek blijven, zoals al eerder aangegeven, bestuurlijk betrokken bij de NTA. Het is niet goed om in een keer alle kennis en knowhow weg te laten vallen. Maar het blijft een lastige zaak om bestuurlijke taken en ook de organisatie van een weekend met een wedstrijd een op een te blijven doen en uitvoeren. Ook voor Erwin en Niek is dit niet meer in tijd en werkdruk te combineren.

Nogmaals er is nadrukkelijk behoefte aan aanvullingen in het bestuur.

Ziet u mogelijkheden om de nieuwe koers van de NTA mede nader te bepalen en mee ‘aan te sturen’ zodat de NTA ook in 2020 een ‘stevige’ organisatie is, dan kunt U dat kenbaar maken bij het bestuur van de NTA. Een andere optie is dat u een geschikte kandidaat op het oog of binnen uw relaties heeft. Laat dat ook aan ons weten. Een simpel berichtje naar bestuur@stgnta.nl is voldoende en dan gaan we daar mee aan de slag.

Maar ook anderen die aangeven mee te willen denken over de verdere implementatie van de nieuwe koers van de NTA kunnen zich melden. De NTA moet de komende jaren vooruit kunnen met een voor iedereen aantrekkelijk wedstrijdseizoen. Meer handjes en het delen van bestuurlijke verantwoordelijken en taken geeft verlichting in de operationele taken van bestuursleden maar ook verlichting in de persoonlijke situatie en huiselijke sfeer.

 

De BAJA & Hardenberg

Komende weken is het dan zover. Eerst gaan we naar Duitsland voor de BAJA. We willen de rijders die nadrukkelijk meerijden om het NK en in een strijd verwikkeld zijn om de eb-wisselbokaal er op wijzen dat de BAJA meetelt voor het uiteindelijk klassement [Zie de lijst van deelnemers BAJA Leipzig]. Voor andere teams is het mogelijk om het materiaal te testen en veel plezier te beleven op uitdagende proeven. Harderberg begint ook vorm te krijgen en dat moet ook wel. Verdere mededelingen over Hardenberg volgen. De officials staan te springen om ook hier aan de gang te gaan.

 

Afsluiting 2015 en planning 2016

Op 28 november hebben we centraal in het land ons slotfeest en zal ook de door Eelco Bekker beschikbaar wisselbokaal aan het winnende team van de eb-NK Offroad Racing Series 2015 worden uitgereikt. Op deze feestelijke avond willen we ook het programma van 2016 aan jullie bekend maken. Dit betekend dat we als bestuur graag op de hoogte worden gebracht van de initiatieven die er op lokaal of regionaal niveau leven voor het organiseren van een offroad wedstrijd in 2016. Meldt deze initiatieven bij het bestuur zodat we op de hoogte zijn en een jaarkalender kunnen vaststellen. Zo hebben we van de gemeente Velsen een bericht ontvangen of we in 2016 nog ‘iets’ in IJmuiden op het strand gaan doen. Wie neemt hier het voortouw in om, het zij aan het begin of aan het einde van het eb – series een wedstrijd op het strand  te organiseren? ‘Wie tijd en zin heeft: hij melde zich’ was een uitspraak van Plato en het bestuur wil daar graag naar verwijzen.

De locatie van deze slot-happening eind november zal snel bekend worden gemaakt. Noteer dus 28 november in de agenda!

Met sportieve groet,
Aernout Dorpmans