Baja Deutschland 23-25 oktober

De Baja Deutschland nadert: een van de mooiste wedstrijden in de eb NK Offroad Racing Series 2015. Dat de wedstrijd verschoven is naar oktober doet niet af aan het enthousiasme van de organisatie, er wordt een prachtige race neergezet in de dagmijnbouw bij Hohenmölsen / Leipzig. Het roadbook op zaterdag is ruim 42, op zondag 44 kilometer met in totaal meer dan 500 wedstrijdkilometers! ‘We hebben de route zo gemaakt dat we zo weerbestendig mogelijk zijn en er gelegenheid is om in te halen,’ aldus Karsten Dorn. ‘Het roadbook is lekker snel, goed te rijden. We verwachten snelle tijden van de deelnemers, het wordt een mooie Baja!’

De Baja Deutschland begon in 2008 als Baja Saxonia en groeide als ‘Baja 300’ door tot een wedstrijd die z’n weerga niet kent. Veel trucks, veel auto’s en motoren en beroemde namen in alle klasses – een mix van top teams en amateurs, dat is de Baja Deutschland. Door de verschuiving van mei naar oktober zijn er dit jaar deelnemers afgevallen, zodat we nu op ruim 200 teams uitkomen.

Na een aantal jaren van Bulgaarse hegemonie hebben de Nederlanders de Baja Deutschland sinds jaar en dag stevig in handen: afgelopen jaar wisten Ronald Schoolderman en Marcel Blankestijn te winnen, voor Rick en Nienke Aarts. Dit jaar is er serieuze concurrentie voor beiden: ambitieuze teams uit Duitsland en Nederland die met goed materiaal aankomen, ervaring in de competitie opdoen en steeds sneller worden!

De wedstrijd telt mee in de eb NK Offroad Racing Series 2015, iedereen die hier in de competitie meedoet krijgt een bericht van de organisatie in de mail met alle informatie.