Terugblik op 2021.. Vooruit kijken naar 2022..

2021: Een moeilijk jaar en toch nog kunnen racen

De laatste wedstrijd ligt alweer een ruim een maand achter ons en hoewel die niet voor iedereen even goed verliep (J), weet ik zeker dat we terugkijken op een top wedstrijd. Ook de eerste wedstrijd voelde voor ons allemaal als een bevrijding. Als ik heel eerlijk ben was ik bij de Strandrace een tikje ongerust. Natuurlijk was het in de aanloop nog lang spannend of het wel door mocht gaan, maar toen we dan eindelijk aan de start stonden was ik wel een beetje bang dat we wat over enthousiast van start zouden gaan. Maar die ongerustheid was gelukkig voor niets. De wedstrijd is super verlopen, en dat danken we aan natuurlijk de organisatie, de officials maar ook aan ieder team.

Helaas was de ELE rally te kort op de Strandrace voor veel deelnemers om daar ook aan deel te nemen. Dat was te voorzien, vandaar dat we die wedstrijd niet hebben meegeteld voor het NK. Mede dankzij de support van Daklapack en Joost Hofmans en de strakke hand van van het organisatieteam zijn we ondanks alle tegenslagen toch nog zonder financiële kleerscheuren uit dit jaar gekomen.

Alles bij elkaar dus een toch nog een redelijk jaar. Ondanks dat we helaas de wedstrijd in Furstenau niet konden houden door de Covid crisis die ons land (en de rest van de wereld) nog steeds in de greep heeft. Een jaar waarin we NK wedstrijden hebben kunnen rijden vraagt natuurlijk om een eindfeest met daarin de prijsuitreiking, maar je voelt het al aankomen, dat kan helaas niet. Dus de prijsuitreiking bij doen. We horen graag of jullie dat ook een goed idee vinden of andere suggesties hebben. De definitieve uitslag zullen we wel eerder communiceren.

Dat brengt mij op het nieuwe jaar.

In 2022 is de kalender nog zeker niet compleet of stabiel. De Strandrace wordt gehouden in het tweede weekend van oktober dus 7, 8 en 9 oktober. Uiteraard moet de vergunning nog verstrekt worden en zullen we daar nog het nodige voor moeten doen, maar die staat. Dan hebben we in mei de ELE rally, die staat nu gepland voor 20 en 21 mei, maar er gaan geluiden dat deze een week eerder verreden zou gaan worden. De volgende wedstrijd die mogelijk op de agenda terugkomt is de GTC rally. Deze wordt traditioneel in juli gehouden. In 2021 werd deze wedstrijd vanuit een nieuw service park verreden en daar was voor ons nog geen ruimte. Nu zijn ze bezig om dat wel weer mogelijk te maken. Dus we hebben goede hoop dat dit weer goedkomt.

Dan over 24FF:
Er komt definitief geen 2e editie van de 24H Fursten Forest. Na drie keer organiseren en verplaatsen door Corona is nu de locatie zelf verkocht aan een nieuwe partij. De nieuwe eigenaar bekijkt de mogelijkheden van het terrein met een andere blik, waardoor we geen wedstrijd kunnen neerzetten. De deelnemers die nog inschrijfgeld hebben openstaan krijgen dit conform het bijzonder reglement vanuit Fursten Forest terugbetaald. Aan iedereen die heeft meegereden en meegeholpen om dit evenement mogelijk te maken: dank voor het vertrouwen!

Andere wedstrijden.

Maar hebben we wel een erg kleine agenda. Dus zijn we nog met andere wedstrijden bezig. Deelname aan andere bestaande wedstrijden en met nieuwe mogelijkheden. Een van de opties is in bij een wedstrijd net over de grens in Polen. Vanaf Utrecht gerekend zo’n 800 KM. Wat we van jullie willen weten is hoeveel teams dit zien zitten en of het bijvoorbeeld zou helpen als we iets kunnen regelen met betrekking tot de logistiek. Dat scheelt natuurlijk veel. Dus laat even weten wat je er van vindt.

Verder zijn we nog met drie andere opties bezig waar ik nog niet al te veel over kan zeggen. Het zijn nieuw op te zetten wedstrijden die iets anders van opzet zullen zijn en een oude bekende. Zodra dat iets concreter wordt hoor je het van ons. Heb je zelf suggesties of wil je helpen met het organiseren van een wedstrijd, laat het ons weten!

Geen (grote) wijzigingen in 2022.

Ook willen we aan het technisch reglement een aantal veranderingen doorvoeren. Voor 2022 uitsluitend zaken die geen (grote) wijzigingen voor bestaande teams en auto’s opleveren, maar voor 2023 willen we veel dichter bij FIA reglementen komen. En zo gebruik te maken van de wijzigingen die zij doorvoeren om de strijd zo gelijk mogelijk te maken. Jullie input is daarbij heel belangrijk. Dus vragen we enkele van jullie om deel te nemen aan de discussie over deze reglementen. Hoeft niet veel tijd te kosten. Enkele (online) bijeenkomsten en goeie discussies brengt ons al een stuk verder. Zin om mee te doen, laat het mij weten.

Verder rest mij om jullie allemaal hele mooie Kerstdagen toe te wensen en een super start van 2023. Blij veilig en blij gezond!!

Namens de Stichting NTA, Bert Heskes