PRAKTISCHE INFORMATIE SUZI’S PLACE RALLY VAN MAAS EN WAAL

De wedstrijd op 12 en 13 september in Maas en Waal was een maand geleden al helemaal klaar. En toen ging de telefoon: uien, wolkbreuken… Inmiddels hebben we een nieuw terrein en een nieuw weerbestendig programma. We rijden in Berghem op New Seven Hills en als het land bij Boer Geert er vrijdag goed bij ligt kunnen we daar zaterdagmiddag rijden. In elk geval hebben we een wedstrijd, en wat voor één! Proeven met zand, klei, hoogteverschil, krappe bochten en snelle stukken. Het wordt sturen geblazen, maar iedereen heeft de mogelijkheid om een snelle tijd neer te zetten.

Er zijn veel wijzigingen ten opzichte van het gebruikelijke programma dus lees dit bericht goed door.

NIEUW BIVAK:

De locatie van het bivak voor de Suzi’s Place Rally van Maas & Waal is gewijzigd. De nieuwe locatie is:

Motodrome New Seven Hills
Zevenbergseweg 45
5351 PG Berghem

Bij binnenkomst in het bivak krijg je een plaats toegewezen aan de rechterkant van het terrein. De linkerkant moet vrij blijven. We hebben bescheiden ruimte, dus neem zo min mogelijk voertuigen mee(!). In het bivak is geen stroom aanwezig.

PROEVEN:

Er worden twee proeven uitgezet: Berghem en Maasbommel. Berghem is een proef op zand, Maasbommel op bouwland. Er wordt geen gebruik gemaakt van de openbare weg, alleen voor de verbinding tussen het bivak en de proef in Maasbommel.

CATERING:

Theo Konings is aanwezig en zorgt voor ontbijt, lunch en avondeten. Hij steunt de wedstrijd door voor de posters en organisatie lunchpakketten te maken dus koopt bij hem: hij kan voor je team alle catering verzorgen. De kantine van de naburige kartbaan is ook geopend, van 11u. tot 19u.

PROGRAMMA:

De start- en eindtijden van de wedstrijd op zaterdag en zondag worden aangehouden. Zie hiervoor het bijzonder reglement. Als op vrijdag blijkt dat de toestand van de bodem bij Boert Geert (KP Maasbommel) zodanig is dat we kunnen rijden dan wordt hier op zaterdag 12 september tussen 16u en 19u gereden. Dit wordt op vrijdag via het informatiebord bij het Race Office bekend gemaakt. De eerste briefing is volgens het schema in het bijzonder reglement op zaterdagochtend om 09:30u.

Kom bij vragen langs in het Raceoffice of neem contact op met Niels Hatzmann: 06 22937109.

PUBLIEKSPUNTEN EN VEILIGHEID

Er zijn zowel in Berghem als in Maasbommel beperkte mogelijkheden om de wedstrijd te bekijken. In Berghem is de baan tijdens de wedstrijd alleen toegankelijk voor deelnemers en officials, maar kun je langs het hek de wedstrijd goed volgen. In Maasbommel is de proef beperkt toegankelijk vanaf het erf van Boer Geert.

We genieten van de sport maar veiligheid staat voorop. De teams in de wedstrijd zijn verantwoordelijk voor het gedrag van hun assistentieteam. Als er gevaarlijke situaties ontstaan wordt de wedstrijd stilgelegd.

ASSISTENTIEKLASSEMENT:

Op zondag is er voor de assistentieteams en voor eventuele uitvallers gelegenheid om met karts op de naburige open lucht kartbaan te rijden. De baan is op zondag vanaf 11u geopend.