In memoriam: Rika Vermeulen

Op donderdag 10 december is Rika Vermeulen overleden, op weg naar het ziekenhuis. Dat Rika met haar nuchterheid, aandacht voor iedereen en plezier in de offroad sport er niet meer is kan ik zelf nog niet zo goed bevatten. Hans en de honden blijven alleen achter, en zullen – net als de 4×4 sport in Nederland – haar energie en inzet moeten missen.

Rika was nauw betrokken bij de offroad sport – zowel bij de trial als bij het NK Offroad Racing, waar ze samen met haar man Hans Vermeulen met hart en ziel aan meewerkte. De organisatie van het NK Offroad Racing bestaat net als de trial uit een kleine en fanatieke groep vrijwilligers, waar Rika volop deel van uitmaakte. In die kleine ‘familie’ komt het verlies hard aan.

Altijd een goed humeur en een vrolijke lach: Rika wist mensen te binden zonder zelf op de voorgrond te treden. Haar specialiteit in het NK ORR was het verzorgen van de finish, het tellen van de auto’s en noteren van de tijden. Dat ging met uiterste precisie en objectiviteit. Bij een wedstrijd is weten wie er gewonnen heeft het belangrijkste en dat kon je aan Rika overlaten.

Toen Sasja en ik met onze Vitara reden waren Rika en Hans twee van de meest herkenbare officials: met goede zin, tijd voor een praatje en tips voor in de wedstrijd. Rika wist altijd waar we in de competitie stonden en juichte ons – net als alle andere deelnemers – toe om er het beste uit te halen. In haar enthousiasme zagen we ons eigen plezier terug. Dat is geweldig om met elkaar te delen, en dat gaan we het meeste missen.

Rika is nog maar net overleden, dus de familie is bezig om de eerste dingen te organiseren. De redactie wil Hans en de familie een hart onder de riem steken: dit zijn moeilijke dagen, weet dat we er zijn en meeleven.

rika-9242-2