Stapjes voorwaarts!

Het is nog maar een maand geleden dat we in Ermelo bij elkaar zaten om te praten over de toekomst van de stichting NTA en de eb NK Offroad Racing Series. Het gesprek daar was nog wat afwachtend, maar heeft zeker resultaat gehad. Na afloop hebben een aantal teams en de vaste vrijwilligersploeg de koppen bij elkaar gestoken en besloten om op 12 en 13 september de klassieker in Maas & Waal te organiseren. Dit is exact waar we als bestuur op hoopten. Als her en der in het land mensen opstaan om wedstrijden te organiseren hebben we de jaarkalender zo vol. Het werk verdelen we onderling en als bestuur helpen we mee waar mogelijk. Zo blijft het voor iedereen mogelijk om te racen. De inschrijving voor de Rally Maas & Waal is ook al open, dus stuur je aanmelding in!

Initiatieven voor 2016
Inmiddels hebben we gehoord van meerdere initiatieven: een strandrace, een nieuwe wedstrijd rond het jubileum van een gemeente in Noord-Nederland enzovoorts. Het bruist in onze gemeenschap en mensen willen aan de slag. Dat kunnen we alleen maar toejuichen en als je plannen hebt waar we nog niet van weten komen we graag met je in contact via info@stgnta.nl. Dit najaar willen we de kalender voor volgend jaar presenteren en als het even meezit hebben we in 2016 weer 6 wedstrijden in het kampioenschap.

Nieuwe structuur
Nu we ‘aan de slag’ zijn met de nieuwe organisatiestructuur van de NTA komen de eerste praktische vragen op ons bord en die willen we op een goede manier beantwoorden. We zoeken naar extra handen voor de bestuurstaken, mensen die ervaring hebben met gemeentelijke en provinciale procedures en die zin en tijd hebben om achter mogelijk nieuwe terreinen aan te gaan. Er is meer werk te doen dan het huidige bestuur aankan en hoe we dat invullen weten we nog niet. Er zijn een aantal mogelijkheden en die willen we goed doordenken voordat we de volgende stap in de nieuwe organisatiestructuur zetten.

Mini Dakar Hardenberg op 20 en 21 november
Het is een roerig seizoen en we hebben al lang niet meer gereden. Om ervoor te zorgen dat jullie in de tweede helft van het jaar een goede competitie kunnen hebben is al in april dit jaar – direct na het bekend worden van de datum van de Baja Deutschland – besloten om de Mini Dakar Hardenberg een week te verplaatsen. Zo heeft iedereen na de Baja de tijd om z’n auto weer in orde te maken. De vergunning voor Hardenberg is aangevraagd en Niek Goverts en de mannen zijn volop bezig met de organisatie van deze prachtige seizoensafsluiter.

Fijne vakantie !
Nu de schoolvakanties begonnen zijn, is het ook tijd voor de teams om even te relaxen en tijd te besteden in de huiselijke sfeer. Geniet van de rust en, de auto’s kunnen wel een paar weekjes zonder jullie! Zorg dat je fris en vol energie in Maasbommel met velen aan de start staat. Dat zou ook een mooi waardering zijn voor de ‘club’ die deze wedstrijd voor jullie organiseert !

Namens het bestuur een fijne vakantie!

Aernout Dorpmans