Strandrace 12-14 Maart 2021, voorbereidingen Gaan door….

Beste deelnemers, officials, team leden en supporters,

Het zijn en blijven onzekere tijden voor onze hobby/sport. Hoewel het vaccineren is begonnen end at is toch echt een stap in de goeie richting, moeten we het doen met het kleine lichtpuntje dat de basisscholen en de kinderopvang volgende week weer open mogen. Daar de rest van de maatregelen nu in ieder geval nog tot 2 maart gelden (mogelijk met uitzondering van de avondklok, maar daarover krijgen we pas aan het eind van de week uitsluitsel) kunnen we nog geen zekerheid bieden over het al dan niet doorgaan van de Strandrace in maart.

Het organisatieteam gaat wel gewoon door met de voorbereidingen, om te zorgen dat het door kan gaan als we toestemming krijgen. Die toestemming is nu alleen nog afhankelijk van de situatie rondom Covid-19. De rest van alle formaliteiten zijn achter de rug. Vrijdag is er weer overleg met de gemeente en hopelijk krijgen we dan wat meer duidelijkheid.

Kortom we houden hoop en hopen ook dat jullie je massaal aanmelden voor de Strandrace, zodra we de inschrijving openstellen. Dit gaat korter voor de wedstrijd zijn dan jullie gewend zijn, je begrijpt waarom.

Als de wedstrijd in maart doorgaat, zal dit wel omkleed zijn met allerlei extra maatregelen om te voldoen aan de Covid-19 protocollen. We hebben een compleet plan klaarliggen. Dat omvat in ieder geval dat een team in grootte beperkt gaat zijn: rijder, navigator en maximaal 2 monteurs of andere teamleden. We weten dat dit vervelend is, maar het is niet anders. Dit betekent dus ook dat we geen anderen op het bivak toelaten. Geen familie, geen vrienden en ook geen uitzonderingen.

Verder hebben we een heel Covid-19 plan dat mogelijk nog wat aangepast moet worden als de gemeente daar om vraagt. Dat plan communiceren we later als het definitief is. We vragen jullie wel vast om je echt aan de regels uit dat plan te gaan houden.

Het klinkt allemaal erg streng en misschien komen er zelfs nog wel andere maatregelen bij. Maar zoals het er nu voor staat, is dit de enige manier om ons sportevenement plaats te laten vinden. Wij doen er alles aan om de wedstrijd door te laten gaan en hopen dat jullie dat waarderen. Het wordt misschien iets minder gezellig dan dat we gewend zijn, maar we kunnen in ieder geval racen. Dat is toch al heel wat.

Tot zover de update over het al dan niet doorgaan van de Strandrace. Als je vragen hebt, aarzel niet om even contact op te nemen.

Bert Heskes