Terugblik eerste halfjaar 2016

Terwijl ik een aanvang maak met het schrijven van deze nieuwsbrief, realiseer ik me dat dit de eerste is van mijn hand!

Goh, vanaf december 2015 ben ik voorzitter van de NTA en nu pas de eerste nieuwsbrief……

Zal vast komen omdat ik liever off road rij, dan dit soort dingen schrijf.

Als ik ga terugkijken naar het eerste halfjaar van de eb NK Offroad Racing Series kan ik constateren dat er vier wedstrijden zijn geweest: Garage Rijsenhout Strandrace in IJmuiden (2 wedstrijden), VHC Havelte 500 en Rally Jean de la Fontaine in Soissons, Frankrijk. Deze laatste wedstrijd telt overigens niet mee voor het NK, maar wel voor de eb Cup!

Graag zou ik willen zeggen dat er nog 3 wedstrijden aankomen, maar het zullen er “maar” 2 zijn. Te weten de Baja Deutschland en de Baja Borger. Het is, helaas, niet mogelijk gebleken een wedstrijd te organiseren in Maas en Waal rond eind augustus. Andere terreinen zijn niet of nauwelijks beschikbaar…..

Hier zullen we in de toekomst vaker tegen aan lopen. Er komen steeds minder terreinen beschikbaar voor onze sport.

Achter de schermen wordt hard gewerkt om toch terreinen te vinden en aansluiting te vinden bij “normale” rallies.

Maar dan moeten we wel met een respectabel aantal auto’s deelnemen! Ik kon zelf, helaas, niet deelnemen aan de wedstrijd in IJmuiden maar deze wedstrijd had veel meer deelnemers verdiend! Ik heb veel mensen gesproken die spijt hadden dat ze niet deelnamen aan deze wedstrijd. Mijn boodschap aan iedereen, die niet deelnam, is dan ook: Zorg dat je geen spijt krijgt en schrijf je in!!! Voor iedere wedstrijd die voor jullie georganiseerd wordt! Het huidige aantal inschrijvingen voor Duitsland en Borger is nog niet hoog. Schrijf je in! Doe het nu! De organisatie kan dan zich dan beter voorbereiden en een beter beeld scheppen van wat er komt.

Ik wil even terug naar beschikbare terreinen. Het werken met lokale organisaties is noodzakelijk gebleken. Vaak weet de lokale organisatie bij wie ze moeten zijn en hoe ze het beste een en ander kunnen aanvliegen. De NTA biedt dan algemene ondersteuning. Weet je geschikte terreinen, trek de stoute schoenen aan en organiseer, in overleg, een wedstrijd. Alleen kan je niet veel, maar met velen kan je een heleboel!!!

De vakantie staat inmiddels voor de deuren ik wil iedereen een fijne periode van “rust” wensen. Ik zie jullie allemaal weer in Duitsland en in Borger. En eind november tijdens het eindfeest. Want ook daarvoor zijn de voorbereidingen reeds begonnen!!!

Met zanderige groet,

Eelco Bekker

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *