Voorspoedig en succesvol 2014 !

Nu het jaar 2013 zijn finish nadert en 2014 in de startblokken staat, wil het bestuur alle rijders een voorspoedig, veilig en sportief nieuwjaar toe wensen.

Het sportieve jaar 2013 is feestelijk afgesloten met het uitreiken van de prijzen van het NK Off Road Racing. Velen van jullie waren daarbij aanwezig en waren in gedachten al bij het nieuwe raceseizoen, ”Volgende jaar is een van die prijzen de mijne”, kon je horen aan de bar op deze bijeenkomst.

Velen hebben de afgelopen maanden en weken veel gesleuteld aan de auto om zo het komende jaar in de prijzen te rijden. Een aantal van jullie zullen inmiddels hun auto op transport hebben om deel te nemen aan de DAKAR 2014. We wensen ze veel succes en gaan er vanuit dat ze weer veilig thuis komen om daarna aan het wedstrijden rond het NK OFF Road Racing deel te nemen. De thuisblijvers hebben extra tijd om de wagens te prepareren, terwijl ze misschien ook dromen om eens daar te zijn… of zoals in de Volkrant van afgelopen zaterdag zo mooi stond:’ Ik moet eigenlijk alleen mijn vrouw nog zien te overtuigen. Gelukkig heb ik daar een jaartje voor”.

Het bestuur wil ook de vele vrijwilligers die iedere keer klaar staan om te assisteren bij de wedstrijden een voorspoedig en gezond nieuw jaar toewensen. Met elkaar moeten we voor deze vele vrijwilligers veel respect hebben. Zonder deze vrijwilligers kunnen we onze sport niet bedrijven.
Vanuit de KNA – evaluaties blijkt ook dat we iedere keer goed scoren als het gaat om” hoe je omgaat met de vrijwilligers en de officials”. Dat is een compliment aan alle lokale organisatoren die de wedstrijden op locatie regelen en organiseren. Laten we met elkaar de uitdaging aan gaan om deze hoge scores in 2014 opnieuw te halen en waar dat kan te verbeteren.

Het komende jaar wil het bestuur enkele stappen verder maken om de NTA een goede borging te geven voor de komende jaren. We moeten dat doen omdat de club van rijders binnen de NTA sterk groeiend is. Hadden we in 2011 nog gemiddeld 15 rijders per wedstrijd het afgelopen jaar hadden we gemiddeld 30 – 35 rijders! Dit betekent dat het van de organisatie ook meer vraagt om de wedstrijddagen in goede banen te leiden. Met elkaar werken we daar aan.
Daarnaast hebben we enkele rijders gevraagd om zitting te nemen in een raad van advies voor het bestuur. Deze raad moet voor het bestuur de verbinding worden tussen het beleid dat het bestuur wil gaan voeren en de rijders. Indien allen hebben gereageerd zullen we aan jullie laten weten wie in deze Raad van Rijders zitting hebben genomen.

Het bestuur wil rustig, zonder veel herrie, maar wel vastberaden en met een duidelijke strategie doen wat goed is voor de NTA en dus op de lange termijn ook goed is voor de rijders. We houden jullie op de hoogte.

het bestuur van de NTA

Niek Govers
Erwin Overbosch
Aernout Dorpmans
&
Alex Dekkers
Peter Zondag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *