Aanmelden eerste ELE Cross Country Rally

Autosportminnend Nederland kan zich opmaken voor een ELE-weekend om van te watertanden. “Wie dacht dat het ELE-weekend niet completer kon, komt dit jaar bedrogen uit. We doen er gewoon nóg een schepje bovenop!”, lacht ELE-wedstrijdleider Radboud van Hoek, terwijl hij de plannen voor het ELEweekend 2018 uitrolt. Naast nostalgische klassiekers en razendsnelle moderne rallyauto’s, brengt Stichting ELE Rally op 1 en 2 juni ook de auto’s die men kent uit ‘Le Dakar’ naar Zuidoost-Brabant.”Hoog op de wielen en gemaakt voor ruig terrein, maar dan niet in de woestijn van ‘le Dakar’, maar gewoon op de klassemenstproeven van de ELE Rally. Dát is het idee achter de nieuwste toevoeging aan het ELE-weekend; de ELE Cross Country.

ELE Cross Country Aangevoerd door Brabant, leeft heel Nederland jaarlijks toe naar de Dakar Rally. De Preproloog in Valkenswaard is steevast uitverkocht. Wat veel van die bezoekers echter niet weten is dat een vergelijkbare discipline gewoon in Nederland bedreven wordt. Diverse Bowlers, Toyota’s en Mitsubishi-terreinwagens vinden jaarlijks hun weg naar bijvoorbeeld de strandrace van IJmuiden. “Gezien het enorme enthousiasme dat er in Brabant leeft voor de cross country rallysport is het haast vreemd dat er hier geen cross country rally georganiseerd wordt. Daar brengen we met de eerste editie van de ELE Cross Country verandering in”, aldus Van Hoek vol trots. “Eelco Bekker, voorman van eb- Personeelsdiensten en zelf namens het ebRallyteam, actief in sport, bracht ons op het cross country spoor. Hij was op zoek naar uitbreiding van de kalender, terwijl wij altijd in zijn om ons mooie ELE-weekend nóg completer te maken. Ons gezamenlijk enthousiasme heeft geleid tot de eerste ELE Cross Country, waarmee we de basis willen leggen voor een langere samenwerking.”

ELE Cross Country Hoog op de wielen en gemaakt voor ruig terrein, maar dan niet in de woestijn van ‘le Dakar’, maar gewoon op de klassemenstproeven van de ELE Rally. Dát is het idee achter de nieuwste toevoeging aan het ELE-weekend; de ELE Cross Country. De cross country rally wordt dit jaar voor het eerst verreden en brengt zowel rijders als publiek een nieuwe sensatie.

Belangrijk:
De proeven gaan door tot diep in de nacht.
Het is verplicht om vooraf de proeven te verkennen. Dit mag niet met de Rallyauto.
De officiële prijsuitreiking is zondag 00:30.

Tijdens de ELE Cross Country is het níet mogelijk om met een daglicentie te rijden.
Op de KNAF site is een formulier te downloaden (Terreinsport). Invullen, een medische verklaring halen bij een arts die op de lijst staat, betalen en het is gefixed.
De instructies en download staan op deze KNAF pagina.

De ELE Rallygids, het bijzonder reglement en de voorlopige deelnemerslijst staan downloadbaar op deze ELE Pagina.

Servicewensen – Denk hierbij o.a. aan:

  • Verwachte aankomsttijd
  • Met meerdere teams bij elkaar willen staan
  • Aantal en afmetingen van uw service auto’s en/of vrachtwagen
  • Tekening met indeling van uw serviceplaats(en)

Let op: de vaste diepte van de serviceplaatsen is 10 meter. De breedte is uitbreidbaar.

Aanvullingen, details en wijzigingen kunnen gestuurd worden via e-mail: service@elerally.nl.

Alle serviceteams moeten zich op vrijdag 1 juni 2018 tussen 08:00 en 14:00 uur eerst melden bij het Service Welcome Center. Dit geldt ook voor alle service voertuigen inclusief vrachtwagens!

Let op: Dit formulier niet invullen via je GSM… Dat loopt niet lekker!